ua en ru

Україна на 1 серпня 2013 р. використала 39,1% квоти на імпорт коксівного вугілля

Україна за станом на 1 серпня 2013 р. використала 39,1% квоти на імпорт коксівного вугілля, бітумінозних вугілля (крім коксівного вугілля) і вугілля (крім антрацитів і бітумінозного вугілля).

Україна за станом на 1 серпня 2013 р. використала 39,1% квоти на імпорт коксівного вугілля, бітумінозних вугілля (крім коксівного вугілля) і вугілля (крім антрацитів і бітумінозного вугілля). Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі(Мінекономрозвитку).

В цілому обсяг квоти становить 10,2 млн т, з яких використано 3,988 млн т, залишок квоти складає 6,2 млн т.

Таким чином, за липень українські підприємства імпортували 476 тис. т коксівного вугілля.

Кабінет міністрів України ввів квоти на імпорт коксу в Україну в 2013 р. в обсязі не більше 210 тис. т. Таким чином, Кабмін зняв повну заборону на імпорт коксу, який був введений 1 червня 2013 Ініціатором перегляду рішення виступив меткомбінат "АрселорМіттал Кривий Ріг ".

Уряд ввів обмеження на імпорт коксівного вугілля і коксу через їх надлишку на внутрішньому ринку в минулому і на початку цього роках. За рахунок цього в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості, таким чином, намагалися гарантувати збут коксу та вугілля українського виробництва.