ua en ru

Україна і МОП підписали меморандум щодо програми гідної праці на період 2016-2019

Україна і МОП підписали меморандум щодо програми гідної праці на період 2016-2019 Фото: Павло Розенко

У 2016 році в рамках цієї програми буде проведено національну оцінку основних перешкод для ведення бізнесу               

Україна та Міжнародна організація праці підписали меморандум про взаєморозуміння щодо реалізації програми гідної праці для України на період 2016-2019 рр., передає прес-служба Міністерства соціальної політики.

"Це без перебільшення надзвичайно важлива подія для України. Співробітництво України з МОП в межах реалізації програм Гідної праці триває упродовж останніх 10 років. Сьогодні проголошена 4 Програма Гідної праці для України”, - цитує прес-служба слова міністра соціальної політики Павла Розенка.

Він зазначив, що програма є рамковою і базується на трьох основних пріоритетах: сприяння зайнятості та розвитку сталого підприємництва задля стабільності та зростання, сприяння ефективному соціальному діалогу, покращення соціального захисту і умов праці.


За словами міністра, у 2016 році в рамках цієї програми буде проведено національну оцінку основних перешкод для ведення бізнесу, що дозволить розробити рекомендації для проведення регуляторних та інституційних реформ, спрямованих на забезпечення сприятливих умов для ведення підприємницької діяльності, створення нових робочих місць та підвищення ефективності праці.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко схвалив ратифікацію Конвенції Міжнародної організації праці про мінімальні норми соціального забезпечення.