ua en ru

Україна, Молдова, Литва та Грузія планують підвищити ефективність перевезень в напрямку Балтійське море - Чорне море

Україна, Молдова, Литва та Грузія працюватимуть над підвищенням ефективності перевезень в напрямку Балтійське море - Чорне море з використанням поїзду комбінованого транспорту "Вікінг" і діючих залізнично-поромних переправ. Зустріч віце-прем'єр-міністра, міністра інфраструктури України Бориса Колеснікова, міністра економіки та стійкого розвитку Грузії Вєри Кобалії, міністра транспорту та комунікацій Литовської Республіки Елігіюса Масюліса, заступника міністра транспорту та комунікацій Республіки Білорусь Олександра Шишка й міністра транспорту та дорожньої інфраструктури Молдови Анатоліє Шалару відбулася сьогодні, 27 березня, в м. Батумі (Грузія). Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

"Транзит надзвичайно важливий для нашої країни: зараз ми говоримо про забезпечення транзитних перевезень у напрямку Балтика - Чорне море", - сказав Колесніков.

За його словами, з 19 січня 2012 територією України поїзд "Вікінг" курсує регулярно за розкладом - двічі на тиждень. А з 1 лютого 2012 року встановлена 20%-на знижка до збірника тарифів на експортно-імпортні перевезення великотонажних контейнерів територією України у складі поїзду "Вікінг".

Нагадаємо, вантажний поїзд "Вікінг" збільшив перевезення вантажів у лютому 2012 р. в 4,8 разів у порівнянні з січнем.