ua en ru

Україна максимально близька до підписання угоди про асоціацію з ЄС, - МЗС

Україна максимально близька до підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом. Про це в ході ХІ Ради керівників закордонних дипломатичних установ України заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Україна впритул підійшла до асоціації з ЄС. Угода про асоціацію - це об'ємний фоліант. За кожною сторінкою - робота політиків, дипломатів, економістів", - заявив Грищенко.

За його словами, Україна змогла продемонструвати конкретну базу в плані проведення реформ. Міністр нагадав, що в минулому році в рамках виконання "домашніх завдань" Україна приєдналася до чотирьох міжнародних конвенцій, було прийнято 11 нових законів, створено два державних органи, принципово вирішено питання про впровадження біометричних паспортів, також практично завершена законодавча фаза плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна активізує роботу щодо підписання угоди про асоціацію з ЄС після виборів до Верховної Ради (ВР).

Читайте також: Європарламент виставив Україні умови підписання угоди про асоціацію