ua en ru

Україна та Македонія обговорюють співпрацю у відновлюваній енергетиці

Україна та Македонія обговорюють співпрацю у відновлюваній енергетиці Фото: відновлювальна енергетика (dtek.com)

Досягнення українського ринку "чистої" енергетики представлять експертному та бізнес-середовищу в Македонії

Україна обговорює із Македонією варіанти співпраці у сфері відновлювальної енергетики. Відповідні плани озвучив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук, передає "Урядовий портал".

Питання обговорювалося під час зустрічі із Надзвичайний і Повноважний послом Республіки Македонія в Україні Столе Змейкоскі. Так, за його словами, згідно з оновленим Національним планом дій з відновлюваної енергетики, до 2025 року Македонія планує досягти 25% "чистої" енергії у кінцевому енергоспоживанні до 2025 року.

"У свою чергу, Сергій Савчук окреслив плани та здобутки України у питанні розвитку відновлюваної енергетики, акцентувавши увагу на тих законодавчих змінах, які полегшують ведення бізнесу у цій сфері", - зазначено у повідомленні.

За результатами зустрічі сторони домовилися співпрацювати. Посол запевнив, що представить досягнення українського ринку "чистої" енергетики експертному та бізнес-середовищу в Македонії.

Нагадаємо, усередині листопада 2017 року стало відомо, що Україна та Литва посилять співпрацю у сфері енергетичної безпеки.