ua en ru

Україна до кінця року "побудує з нуля" два пункти пропуску в окупований Крим

Україна до кінця року "побудує з нуля" два пункти пропуску в окупований Крим Фото: КПВВ "Чонгар" (khoda.gov.ua)

Планується "побудувати з нуля" пункти пропуску в анексований РФ Крим - "Каланчак" і "Чонгар"

Українські міністерства планують до кінця 2018 року "побудувати з нуля" пункти пропуску анексований Росією Крим - "Каланчак" і "Чонгар". Про це під час Херсонського міжнародного економічного форуму повідомив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк, передає "Крым.Реалии".

"Було прийнято рішення про виділення з резервного фонду держбюджету коштів. Зокрема, 105 млн гривень дав бюджету з резервного фонду на будівництво двох пунктів в'їзду-виїзду, 2 млн гривень дало Міністерство інфраструктури на проектну документацію. Мінінфраструктури вже оплатило послуги Інституту служби безпеки України, який розробив проекти контрольних пунктів в'їзду-виїзду, вони вже готові", - сказав Лавренюк.

За його словами, КПВВ побудують до кінця листопада-початку грудня 2018 року.

"Ми будуємо з нуля. Ті контрольні пункти в'їзду-виїзду, які зараз є, не відповідають умовам і реаліям, які потрібні сьогодні під час перетину людьми тимчасового адміністративної кордону, під час несення служби правоохоронцями і спецслужбами там. Немає елементарних людських умов, санітарних зон і т. п. У нас в планах - зробити тимчасові споруди, якісні зони та сервіси для людей", - розповів заступник міністра.

За його словами, також планується відкриття офіційної автостанції з кінцевою точкою в одному з нових пропускних пунктів. Також після відкриття автостанції, будуть відкриті нові маршрути, паспорти маршрутів з кінцевою станцією "Чонгар" або "Каланчак".

Нагадаємо, в липні Кабінет міністрів України виділить 105,98 млн гривень на облаштування контрольних пунктів в'їзду-виїзду, які знаходяться на адміністративному кордоні з окупованим Кримом.