ua en ru

Україна і Китай планують збільшити взаємний товарообіг до 10 млрд доларів

Україна і Китай планують збільшити взаємний товарообіг до 10 млрд доларів Ілюстративне фото (gettyimages.com)

Також сторони розглядають нові можливості співпраці в агросфері, будівництві та енергетиці

Україна і Китай планують подвоїти взаємний товарообіг до 10 млрд доларів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресс-службу Кабінету міністрів.

Повідомляється, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман обговорив з послом Китаю в Україні Ду Веем можливості співпраці в аграрному секторі, будівництві та енергетиці.

"Україна і Китай планують подвоїти взаємний товарообіг до 10 млрд доларів, а також розглядають нові можливості співпраці в агросфері, будівництві, насамперед інфраструктурних об'єктів, в енергетиці та інших сферах", - йдеться в повідомленні.

У ході зустрічі Гройсман подякував дипломату за успішне завершення проекту надання укомплектованих машин "швидкої допомоги" для України. При цьому він висловив надію на успішне проведення міжнародної виставки China International Import Expo 2018, в роботі якої візьме участь українська делегація.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що результатом економічного співробітництва України і США стало зростання товарообігу на 70% протягом одного року.

Крім того, обсяг торгівлі товарами і послугами між Україною і Молдовою збільшився на 66,4% до 231,6 млн доларів. Також товарообіг України та Іспанії зріс на 13,4%.