ua en ru

Україна і Китай домовилися про реконструкцію Шулявського мосту в Києві

Україна і Китай домовилися про реконструкцію Шулявського мосту в Києві Фото: Шулявський міст після обвалу

Сторонами також досягнуто домовленості про будівництво мосту біля Кременчука

Україна і Китай домовилися про будівництво мосту біля Кременчука та реконструкцію Шулявського шляхопроводу в Києві. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Зокрема відповідної домовленості було досягнуто між першим віце-прем'єр-міністром - міністром економічного розвитку і торгівлі України Степаном Кубівим і Китайською корпорацією доріг і мостів у ході зустрічі двох делегацій у Пекіні (Китай) під час форуму "Один пояс, один шлях".

Зазначено, що Кубів відзначив гідну підготовку проектних пропозицій будівництва мостового переходу біля Кременчука та проекту реконструкції Шулявського шляхопроводу в Києві на загальну суму 400 млн доларів.

"Пропоную вам завершити підготовчі роботи щодо цих проектів не пізніше вересня, щоб після цього можна було перейти до укладення кредитних угод та договору на виконання робіт із корпорацією. Наразі буде створена робоча група для комплексного опрацювання цих інвестпроектів, до якої увійдуть представники Мінекономрозвитку, Мінінфраструктури, Мінфіну та Укравтодору", - сказав віце-прем’єр.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що 9 із 17 тисяч мостів в Україні перебувають в аварійному стані, водночас 4 тисячі підлягають негайному ремонту.