ua en ru

Україна має додаткові докази фінансування Росією тероризму на Донбасі, - Зеркаль

Україна має додаткові докази фінансування Росією тероризму на Донбасі, - Зеркаль Фото: Олена Зеркаль

Зеркаль повідомила, що є багато фактів, які збирали протягом 2014-2015 років

Голова української делегації, заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль заявила, що Україна має додаткові докази фінансування Росією тероризму на Донбасі. Про це вона розповіла в ефірі "5 каналу".

"У нас є дуже багато фактів, які ми збирали протягом 2014-2015 років, коли це все починалося, по темі тортур, які застосовувалися до українців там, та тим, що відбувалося, як це впливало взагалі на моральну атмосферу в тих регіонах, які вражені цим конфліктом", - сказала Зеркаль.

На запитання ведучого, які ще докази повинна привести українська сторона, щоб цього було достатньо для суддів, Зеркаль сказала: "Ми це добре зрозуміли. І зараз фокусуємо свою увагу саме на цих питаннях, пов'язаних з усіма висловлюваннями, про які я говорила і з прив'язкою поведінки ватажків "ЛНР / ДНР" і їх висловлювань до залякування населення ".

Вона зазначила, що не треба забувати, що суд прийняв рішення щодо конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації в повному обсязі на користь України. За її словами, якщо розглянути рішення суду про заборону фінансування тероризму Росією, то суд прийняв всі доводи України, але не пішов далі по впровадженню заходів.

"Таким чином, з одного боку суд підтримав нашу юридичну позицію, а з іншого - не зробив кроку, щоб не дратувати іншу сторону", - додала Зеркаль.

Нагадаємо, в Міністерстві закордонних справ РФ зазначають, що Міжнародний суд ООН у Гаазі визнав вимоги України про тимчасові заходи проти Росії з Міжнародної конвенції по боротьбі з фінансуванням тероризму (МКБФТ) безпідставними.