ua en ru

МЗС Росії прокоментувало рішення суду ООН у Гаазі за позовом України

МЗС Росії прокоментувало рішення суду ООН у Гаазі за позовом України Фото: у Росії прокоментували рішення суду ООН у Гаазі

У РФ наголосили, що суд у Гаазі не підтримав заяви України про окупацію і статус Криму

У Міністерстві закордонних справ Росії відзначають, що Міжнародний суд ООН у Гаазі визнав вимоги України про тимчасові заходи проти Росії за Міжнародною конвенцією з боротьби з фінансуванням тероризму (МКБФТ) безпідставними. Так у російському зовнішньополітичному відомстві прокоментували у Facebook рішення суддів у Гаазі, які частково задовольнили позов України.

"Суд без голосування визнав, що претензії України до Росії за МКБФТ безпідставні і, відповідно, умови для введення тимчасових заходів відсутні", - заявили в МЗС РФ.

Також у російському зовнішньополітичному відомстві підкреслили, що суд в Гаазі не підтримав заяви України про статус Криму і вирішив, що це не стосується суті розгляду.

"Важливо, що суд зайняв принципову позицію та не підтримав заяви про нібито наявність "агресії", "окупації" або про статус Криму як такі, що не стосуються суті розгляду", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, Міжнародний суд ООН у Гаазі запровадив заходи проти Росії за расову дискримінацію в Криму.