ua en ru

Україна та Угорщина домовились про контроль прикордонного руху в автомобільних та залізничних пунктах пропуску

В адміністрації Державної прикордонної служби України 4 травня голова Держприкордонслужби Микола Литвин та посол Угорщини Міхаль Байєр підписали угоду між урядами України та Угорщини про контроль прикордонного руху в автомобільних та залізничних пунктах пропуску. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Даною угодою визначаються правила взаємодії контролюючих органів, місце розташування пунктів пропуску та порядок їх використання, а також зміни у режимі функціонування. Крім цього, підписаний документ передбачає створення спільного контактного пункту в угорському пункті пропуску "Захонь".

Загалом, повідомили в Держприкордонслужбі, це дозволить розширити функціональні можливості пунктів пропуску для руху вантажного автомобільного транспорту, зменшить завантаженість пункту пропуску "Чоп - Захонь", створить більш комфортні умови для учасників міжнародного руху.

Після укладення угоди її виконання з боку України забезпечуватиметься адміністрацією Державної прикордонної служби України, Державною митною службою України та Міністерством інфраструктури України.

Нагадаємо, в березні поточного року "Укрзалізниця" уклала договір щодо спільної організації вантажних перевезень через державний кордон з представниками залізниць Угорщини.