ua en ru

Україна і Швеція домовилися про організацію спільного військового виробництва

Україна і Швеція домовилися про організацію спільного військового виробництва на території України.

Україна і Швеція домовилися про організацію спільного військового виробництва на території України. Про це було вирішено сьогодні, 8 жовтня, під час візиту уповноважених представників Науково-дослідного інституту оборони Швеції в Україну, передає прес-служба ДК "Укроборонпром".

"Делегація шведських військових експертів прибула в Україну, щоб зустрітися з керівництвом "Укроборонпрому". Пер Вестерлунд, Юан Норберг і Томас Мальмльоф - уповноважені представники Науково-дослідного інституту оборони Швеції заявили про готовність активно розвивати партнерські відносини з українськими зброярами і вже зараз домовилися про головні аспекти співпраці", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що сторони виділили основні шляхи майбутньої кооперації України зі Швецією у сфері ВТС: організація спільного виробництва на території України, придбання новітніх технологій та продаж модернізованої та нової техніки.

Особливу увагу шведська делегація приділила питанням співпраці України з Росією. Заступник гендиректора ДК "Укроборонпром" Сергій Пинькас підкреслив, що концерн зупинив співпрацю з Росією, і вже працює розроблена програма імпортозаміщення.

Нагадаємо, "Укроборонпром" почав лабораторні випробування військового комп'ютера "Карат".