ua en ru

Україна і Росія мають всі шанси встигнути завершити будівництво заводу з виробництва ядерного палива на українській території в 2013 р., - ТВЕЛ

Україна і Росія мають всі шанси встигнути завершити будівництво заводу з виробництва ядерного палива на українській території в 2013 р. Про це повідомив виконавчий директор російської компанії ТВЕЛ Олег Григор'єв журналістам на міжнародному форумі "ПЕК України: сьогодення і майбутнє", передає кореспондент РБК-Україна. В той же час він уточнив, що для цього Україна повинна вирішити низку важливих технічних питань.

В зв'язку з цим О.Григор'єв зазначив, що поки не обраний майданчик для розміщення нового виробництва. За його словами, українські області вже борються за те, щоб завод розташовувався на їх території. За українським законодавством, необхідно розглянути три варіанти можливого місця будівництва.

"Нам необхідне технічне завдання, генеральний підрядчик з українського боку", - додав О.Григор'єв. Він запевнив, що російська сторона готова брати участь у фінансуванні цього проекту.

Представник ТВЕЛ повідомив, що нове українсько-російське підприємство повинне працювати мінімум 60 років. При цьому російська сторона готова супроводжувати його технологічно. О.Григор'єв не виключив можливість сумісного експорту продукції українського заводу. Він також підкреслив, що нове виробництво відповідатиме найвищим екологічним вимогам.

Україна обрала технологію ТВЕЛ для будівництва заводу з фабрикації ядерного палива.