ua en ru

Україна і РФ залучать міжнародні фінансові інститути для підготовки ТЕО Керченського переходу

Україна і Росія домовилися розпочати підготовчу роботу з розробки документації для визначення варіантів будівництва Керченського мостового переходу з залученням міжнародних фінансових інститутів. Про це повідомив РБК-Україна заступник генерального директора фінансово-промислової групи "Альтком" Михайло Ковальов.
За його словами, таке рішення сторони внесли до протоколу сьомого засідання українсько-російського міжурядового комітету з економічного співробітництва, що відбулось 27 жовтня в Києві.
За словами М.Ковальова, українська сторона порушила питання фінансування підготовки ТЕО мосту. "За моєю інформацією, росіяни запропонували взяти кредит в одному з банків, за який потім розрахуватися акціями майбутнього спільного підприємства з експлуатації мостового переходу. Україна готова вести переговори з таким варіантом", - повідомив М.Ковальов.
За результатами аналізу транспортної мережі і загальної економічної ситуації в Краснодарському краї та Криму, виконаного в 2000 р, запропоновано 4 варіанти транспортного переходу з розрахунковою пропускною здатністю до 2020 р. 20,7 тис. автомобілів на добу. Всі мости проектувалися під 2 залізничні колії і 4 смуги автодороги. Вартість об'єкта оцінювалася від 1,3 млрд до 1,6 млрд дол.
М.Ковальов нагадав, що українські будівельники мають досвід спорудження об'єктів у регіонах з сейсмічною активністю. За його словами, залізничний міст Атамурат-Керкічі в Туркменістані, зданий в 2009 р. українськими підрядниками, витримує землетрус силою до 9 балів. В даний час "Альтком" будує там же автомобільний міст з такими ж вимогами з сейсмоактивності.