ua en ru

Україна і РФ сьогодні планують підписати документи щодо створення зернового пулу, - Азаров

У ході сьогоднішньої зустрічі глав урядів України і Росії заплановано підписання документа щодо створення зернового пулу між Україною, Російською Федерацією і Казахстаном. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров у вівторок у Калузі (РФ), передає прес-служба Кабміну.

"Ми домовилися про створення зернового пулу, і відповідні документи планується підписати сьогодні. Це надзвичайно великий прогрес у наших взаємовідносинах", - сказав Азаров.

У свою чергу голова уряду РФ Дмитро Медведєв зазначив, що створення зернового пулу між Україною, Росією і Казахстаном буде надзвичайно вигідним, оскільки наші країни є провідними експортерами зернових культур.

"Міністри нарешті змогли сформувати спільні підходи, і я сподіваюся, що ми зможемо просунутися вперед, зважаючи на те, що наші країни є ключовими експортерами зернових у світі. Створення нових логістичних ланцюжків піде на користь нашим країнам", - сказав Медведєв.

Нагадаємо, у липні 2013 р. стало відомо, що Україна та Росія повернулись до обговорення створення зернового пулу. Це питання обговорювалося вже протягом декількох років, однак постійно відкладалося.