ua en ru

Україна і РФ облаштовують повноцінний українсько-кримський кордон, - Держприкордонслужба

Україна і Російська Федерація облаштовують повноцінний українсько-кримський кордон.

Україна і Російська Федерація облаштовують повноцінний українсько-кримський кордон. Про це сьогодні на брифінгу повідомив, начальник відділу взаємодії зі ЗМІ Державної прикордонної служби Олег Слободян, передає кореспондент РБК-Україна.

"Російська сторона заявила, про те, що з 25 квітня вони переходять, на їхню думку, на повноцінну охорону кордону з Україною по межі між Херсонською областю та АР Крим. На разі ми спостерігаємо оновлення особового складу тимчасових постів РФ, які на даний момент існують на межі Херсонської області і АР Крим, звідти забирають тих хто перейшов з боку української сторони на сторону РФ, забирають так званих "козачків" і оновлюють ці пости регулярними підрозділами прикордонної служби РФ", - заявив Слободян.

Він додав, що українська сторона робить усе, щоб дати адекватну відповідь у цій ситуації.

"Ми підтягуємо всі необхідні технічні засоби, організовуємо комп'ютерне забезпечення і так далі, щоб наша складова по забезпеченню цих операцій на даній ділянці була адекватною ситуації", - сказав він.

Водночас він наголосив, що до відповідного рішення уряду ДПС не може зробити повноцінних прикордонних пунктів.

"Прикордонних пунктів на разі ми не можемо робити, це не є компетенцією ДПС, там зараз діють контрольні пости, але якщо таке рішення буде прийнято на рівні уряду, то ми будемо його виконувати", - сказав Слободян.