ua en ru

Україна і Палестина підпишуть меморандум про культурну співпрацю, - міністр туризму Палестини

Україна і Палестина підпишуть найближчим часом меморандум про співпрацю у сфері культури та туризму. Про це повідомила у ході прес-конференції, присвяченій українсько-палестинській співпраці у сфері культури та туризму міністр туризму та історичних пам'яток Палестини Хулюд Даібез, передає кореспондент РБК-Україна.

"Протягом двох років ми співпрацювали з Україною та брали участь у туристичних виставках в Україні. Вчора у мене відбулася перша зустріч з міністром культури і туризму України з приводу українсько-палестинської співпраці. На даний момент ми працюємо над підписанням меморандуму про співпрацю між Україною та Палестиною. Це буде співпраця у сфері туризму. Ми також плануємо співпрацювати з приватним сектором та з офіційними органами, це буде стосуватися реклами, пропаганди тощо. Також меморандум передбачає співпрацю у музейній сфері, історичній, туристичній. Це буде такий рамковий меморандум. Пізніше будуть визначені конкретні заходи", - сказала представниця Палестини.

Також міністр туризму та історичних пам'яток Палестини зазначила, що існують великі можливості для інвесторів з обох сторін:"В основному всі можливості спрямовані на середні та довгострокові перспективи. Сьогодні основним напрямком нашої роботи є ознайомлення українців з Палестиною. Ми плануємо залучити якнайбільше туристів з України". Крім того, вона зауважила, що ведеться співпраця з Міністерством зовнішніх справ України для того, щоб полегшити видачу українських віз для палестинців.

"За минулий рік Палестину відвідало лише кілька тисяч туристів з України. На початку 2011 р. Палестину відвідала така кількість українців, як за весь 2010 р. Ми плануємо, що наступного року Палестину відвідають сотні тисяч паломників з України", - сказала Хулюд Даібез.