ua en ru

Україна та Кенія реалізують понад десять проектів в економічній сфері

Україна та Кенія реалізовують понад десять проектів в економічній сфері. Про це повідомляє прес-служба посольства України в Республіці Кенія.

Зазначимо, сьогодні в рамках розвитку двосторонніх домовленостей другого "Українсько-кенійського бізнес форуму" відбулася зустріч посла України в Республіці Кенія та Об'єднаній Республіці Танзанія Володимира Бутяги з радником прем'єр-Міністра Республіки Кенія Єду Авіті.

Зокрема, обговорювались питання пов'язані із запланованою зустріччю посла України з прем'єр-міністром Республіки Кенія.

Було зазначено, що найперспективніші проекти України та Кенії в економічній сфері стосуються створення СП в галузях: транспорту, машинобудування, сільськогосподарській і високих технологій. Знайдені та залучені конкретні зацікавлені структури, як з української так і з кенійської сторони. Визначені відповідальні виконавці та терміни реалізації проектів. Нового стимулу отримали проекти з постачання в Кенію медичного обладнання і військової уніформи, а також продукції ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод".

В ході зустрічі українська делегація висловила сподівання щодо здійснення візиту міністра закордонних справ Кенії до України.

Нагадаємо, в лютому 2012 р. голова Кенійської національної торгово-промислової палати Девід Кінуа заявив, що Кенія зацікавлена у збільшенні номенклатури торгівлі з Україною. Крім того, пізніше КВЗ домовився про поставки в Кенію 1 тис. вантажних вагонів на 60 млн дол.