ua en ru

Україна і Канада проведуть наступний раунд переговорів щодо створення ЗВТ 13 грудня, - В.Янукович

Україна і Канада проведуть наступний раунд переговорів щодо створення зони вільної торгівлі 13 грудня. Про це повідомив Президент України Віктор Янукович в ході прес-конференції після переговорів з прем'єром Канади Стівеном Гарпером, передає кореспондент РБК-Україна.
«Україні та Канаді дуже вигідно підписати угоду про ЗВТ, це дозволить істотно розширити наші ринки. Україні - на просторі північної Америки, а Канаді - на євразійському просторі. Тому ми запланували проведення наступного раунду переговорів 13 грудня в Канаді ... І ми будемо робити все, щоб така угода була підписана найближчим часом», - сказав він.

В свою чергу, прем'єр-міністр Канади С.Гарпер зазначив, що Канада не готова прогнозувати точні терміни підписання угоди про ЗВТ з Україною. «Комерційні відносини між Україною і Канадою «повинні вийти на такий же високий рівень, як і гуманітарні. Перший раунд переговорів щодо ЗВТ відбувся в травні, наступний буде в грудні. Але прогнозувати сьогодні щось точно щодо створення ЗВТ між Канадою та Україною ще рано. Але підписання такої угоди, безумовно, розширить наші ринки і можливості», - сказав він.