ua en ru

Україна та Ізраїль домовилися активізувати переговори щодо створення зони вільної торгівлі

Україна та Ізраїль домовилися активізувати переговори щодо створення зони вільної торгівлі

Україна та Ізраїль домовилися активізувати переговори щодо створення зони вільної торгівлі. Про це в ході брифінгу повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Тільки що ми підписали план консультацій між нашими Міністерствами закордонних справ. Контакти дуже тісні, ефективні... Також ми стоїмо тут, перед вами, як глав відповідно української та ізраїльської двосторонньої комісії. Ми домовилися послідовно співпрацювати над проведенням наступного засідання двосторонньої комісії", - сказав Клімкін.

"Звичайно, ключовим моментом нашої домовленості є пожвавлення переговорів щодо створення зони вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем. Нам дуже важливо, що ця зона покриє не тільки в класичному розумінні товари, але і, головним чином, послуги, інвестиції", - додав міністр.

Повідомляється, що Клімкін закликав ізраїльську сторону приєднатися до кроків, спрямованих на остаточне припинення кровопролиття в Україні та посягання на її суверенітет і територіальну цілісність.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Держави Ізраїль Авігдор Ліберман вважає, що український конфлікт не стане таким же затяжним, як арабо-ізраїльський.