ua en ru

Україна та Ісландія підписали угоди про спрощення оформлення віз та про реадмісію

Україна та Ісландія підписали угоди про спрощення оформлення віз та про реадмісію осіб. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України (МЗС).

Так, 25 вересня 2013 р. міністр закордонних справ України Леонід Кожара, перебуваючи у складі офіційної делегації України на засіданнях основної частини 68-ї сесії Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку, підписав із своїм колегою міністром закордонних справ Ісландії Гуннаром Брагі Свеінссоном угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Республіки Ісландія про спрощення оформлення віз та про реадмісію осіб.

"Укладення угод сприятиме розвитку українсько-ісландських партнерських відносин, інтенсифікації контактів в економічній, туристичній та правоохоронній сферах", - зазначають в МЗС.

Крім того, в ході зустрічі було обговорено низку питань двостороннього співробітництва в рамках ООН, а також в економічній сфері в договорі ЄАВТ. Сторони констатували необхідність обміну візитами високого рівня.

Пріоритетними напрямками двостороннього економічного співробітництва були визначені спільні інвестиційні проекти у рибальстві, енергетиці, сільському господарстві, транспорті та зв'язку.