ua en ru

Україна та ЄІБ підписали угоду про реконструкцію газопроводу на 150 млн євро

Україна та ЄІБ підписали угоду про реконструкцію газопроводу на 150 млн євро
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і президент Європейського інвестиційного банку Вернер Гоєр підписали угоду про реконструкцію газопроводу на суму 150 млн євро.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і президент Європейського інвестиційного банку Вернер Гоєр підписали угоду про реконструкцію магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" на суму 150 млн євро, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми сьогодні підписали угоді про часткову реконструкцію "Уренгой-Помари-Ужгород" загальний обсяг кредиту ЕІБ - 150 млн евро, ще 200 млн долл - ЕБРР. Якщо ми реалізуємо цей проект, ми його будемо реалізовувати протягом 4 років, термін кредиту - 19 років. Після реалізації цього проекту, по-перше , ми повністю замінимо 120 км труби. Це буде нова труба, що дасть можливість нам придбати цю трубу на конкурсних умовах... І друге - при реконструкції компресорної станції ми зменшимо витрати газу на перекачку і безпосередньо проскачку газу по українській ГТС на цьому відрізку на 20 %", - заявив Яценюк.