ua en ru

Україна готова до війни, але прагне її уникнути, - Зеленський

Україна готова до війни, але прагне її уникнути, - Зеленський Фото: президент України Володимир Зеленський (Getty Images)
Автор: РБК-Украина

Україна не прагне і не починає війну першої, але завжди готова захищатися. Країна готова боротися за мир за допомогою дипломатичних заходів.

Про це президент України Володимир Зеленський сказав у відеозверненні.

"Хоче війни України? Ні. Чи готова вона до неї? Так. Перестане України боротися за мир дипломатичним шляхом? Ніколи. Чи буде Україна в разі чого себе захищати? Завжди", - сказав Зеленський.

Президент підкреслив, що головний принцип країни просто - Україна не починає війну першої, але завжди варто до останнього, якщо на неї нападають.

Глава держави також назвав загрозу, яку представляють не тільки ворожі війська. За його словами, це людські емоції, реакція на отриману інформацію і її джерела.

"Варто тричі подумати чи треба сьогодні безапеляційно довіряти експертам з інтернету, надійних джерел ЗМІ, інсайд анонімних телеграм-каналів? Чуткам в маршрутці, на ринку і біля під'їзду? Чуткам від знайомих, чиї знайомі, мають знайомих в міноборони і по секрету поділилися секретною інформацією ? "- додав він.

Звернення Володимира Зеленського щодо ситуації на кордонах України

Президент Володимир Зеленський у відеозверненні закликав обговорити питання, що постали сьогодні перед Україною. Глава держави наголосив, що Україна не хоче війни, проте готова до неї, та закликав громадян дотримуватись інформаційної гігієни й не піддаватися на провокації. Крім того, Президент відзначив підтримку України з боку міжнародної спільноти та звернувся до росіян.

Posted by Офіс Президента України on Tuesday, April 20, 2021