ua en ru

Україна готова помилувати двох росіян в обмін на утримуваних на Донбасі українських військових

Україна готова помилувати двох росіян в обмін на утримуваних на Донбасі українських військових Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Від Росії не надійшло жодної відповід на пропозицію Києва обміняти росіян

Україна готова помилувати двох росіян для обміну на утримуваних на Донбасі українських військових. Про це повідомляє перший віце-спікер, представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

Геращенко зазначає, що українська сторона готова помилувати двох громадян РФ, які мають проблеми зі здоров‘ям‚ та передати їх російському консулу, в присутності представників ОБСЄ і Червоного Хреста в обмін на утримуваних на Донбасі українських військових.

"Українська сторона шукає всі можливі шляхи для розблокування процесу звільнення заручників з РФ і з окупованих територій. Зробила чергову конкретну пропозицію росіянам", - пише Геращенко.

Україна готова помилувати двох росіян в обмін на утримуваних на Донбасі українських військових

Також українська сторона висловила глибоке занепокоєння тим фактом, що протягом довгого часу від Росії не надійшло жодної ( ані усної, ані письмової відповіді) на пропозицію Києва обміняти росіян.

Нагадаємо, що омбудсмен РФ назвала неможливим обмін Сенцова на російських ув'язнених в Україні.

Додамо, що вже 22 громадянина РФ просять Путіна обміняти їх на українських політв'язнів.

Також раніше перший віце спікер українського парламенту, представник контактної групи ТКГ Ірина Геращенко заявляла, что українська сторона направить представникам Росії в Тристоронньої контактній групі інформацію про заяви громадян РФ, що утримуються в Україні, які висловили бажання повернутися в Росію для подальшого відбування покарання.