ua en ru

Україна готова віддати 50 осіб за 25 заручників на Донбасі

Україна готова віддати 50 осіб за 25 заручників на Донбасі Фото: Юрій Тандит розповів, скільки людей Україна готова віддати за утримуваних на Донбасі заручників

В СБУ повідомили, що список, за яким українська сторона готова обміняти людей, був переданий з Донецька і Луганська ще минулого року

Україна веде переговори про звільнення заручників на Донбасі за формулою 25 на 50. Про це радник в ефірі "Громадське" повідомив радник голови Служби безпеки України (СБУ) Юрій Тандит.

Він пояснив, що йдеться про 25 українських заручників, які незаконно утримуються терористами в Луганську та Донецьку і про 50 підозрюваних в пособництві терористам.


"Ми готові йти на компроміс, ми готові до того, щоб віддати 50 осіб для того, щоб забрати 25", - сказав радник голови СБУ.

Тандит також повідомив, що список, за яким українська сторона готова обміняти людей, був переданий з Донецька та Луганська ще минулого року.

Нагадаємо, зі слів голови Верховної Ради України Андрія Парубія, у кремлівському полоні досі перебувають, за різними даними, від 29 до 38 політичних в'язнів.