ua en ru

Україна до 2020 року доведе споживання відновлювальних джерел енергії до 11%, - Мінрегіон

Україна до 2020 року доведе споживання відновлювальних джерел енергії до 11%, - Мінрегіон Фото: Роман Абрамовський

Ринок альтернативної енергії буде сформований дуже швидко

Україна до 2020 року доведе споживання відновлювальних джерел енергії в загальному балансі до 11%. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Роман Абрамовський в ефірі програми "Погляд" на 5 каналі, передає прес-служба міністерства.

"Україна до 2020 року планує довести споживання відновлюваних джерел енергії до 11 % в загальному балансі. Ринок альтернативної енергії буде сформований дуже швидко. І вже є підприємства, які готові виробляти, постачати та підключати теплову енергію для населення. Головне це комплексний підхід для постачання теплової енергії всім споживачам. Інвестори чекають прийняття цих рішень і запуску цього механізму", - повідомив Абрамовський.

Як зазначив Абрамовський, завдяки використанню локальних котелень, які виробляють опалення для декількох будинків стає можливим перехід до альтернативних джерел енергії в багатоквартирних будинках.

"Але я впевнений, що для централізованого теплопостачання немає альтернативи. А для того, щоб централізоване теплопостачання працювало на альтернативних джерелах енергії треба зробити так, щоб всі споживачі мали можливість приєднатися до цих мереж. А виробники енергії отримували компенсацію від різниці в тарифах теплової енергії для населення", - підкреслив Абрамовський.

Він також нагадав, що 1 липня вступив у силу закон про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку. Абрамовський зазначив, що Мінрегіону для того, щоб цей закон запрацював, треба прийняти низку підзаконних актів.

"Я думаю, що протягом двох тижнів, ми подамо основні підзаконні акти, які повинні владнати це питання. Це є складовою демонополізації житлового ринку", - сказав Абрамовський, запевнивши, що протягом 2-3 тижнів ми вже побачимо об'єднання, мешканці яких будуть вирішувати як управляти своїм будинком та розпоряджатися майном.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінрегіон очікує прийняття перспективних планів усіх областей до кінця червня.