ua en ru

Україна гарантувала повернення екіпажу "Норда" в Крим, - судновласник

Україна гарантувала повернення екіпажу "Норда" в Крим, - судновласник Фото: заарештоване російське судно "Норд" (ДПСУ)

Члени екіпажу заарештованого російського судна "Норд" через адмінкордон повернуться в Крим

Українська влада дала гарантію судновласнику, що екіпаж заарештованого сейнера "Норд" повернеться до анексованого Криму через адміністративний кордон із півостровом. Про це заявила представник керченського рибколгоспу імені 1 Травня Анна Шевельова, передає РБК.

"Українська сторона гарантує перехід до Криму через Чонгар за виданими російською стороною команді документами, для забезпечення переходу виділена група прикордонників", - розповіла Шевельова.

За її словами, зараз екіпаж перебуває в Харкові, моряки "відпочивають і відсипаються" в готелі.

Перед цим адвокат Володимир Войтюк розповів, що українські прикордонники не дозволили членам екіпажу перетнути кордон із Росією в пункті пропуску Гоптівка в Дергачівському районі Харківської області.

Нагадаємо, судно під російським прапором було затримано українськими прикордонниками в Азовському морі 25 березня. Влада звинуватила моряків у незаконному перетині українського кордону.

7 квітня 2018 року дев'ять членів екіпажу "Норда" були оштрафовані судом у Маріуполі. Капітан судна поки знаходиться під арештом. Однак суд дозволив випустити його під заставу. Очікується, що капітана звільнять з-під варти 10 квітня.