ua en ru

Україна і Франція зберуть спільну економічну комісію, - посол

Україна і Франція зберуть спільну економічну комісію, - посол Фото: Олег Шамшур (facebook.com-CentreCultureldUrkaineenFrance)

Франція та Україна готові зробити черговий крок до економічного співробітництва

Україна і Франція планують провести засідання українсько-французької змішаної економічної комісії, а також зібрати бізнес форум. Про це в інтерв'ю LB розповів посол України у Франції Олег Шамшур.

Зокрема, за словами Шамшура, в останній раз економічна комісія збиралася в 2011 році.

"Ми покладаємо значні надії на проведення засідання українсько-французької змішаної економічної комісії, останнє засідання якої відбулося у 2011 році. Разом з цим, планується організувати бізнес форум", - повідомив він.

Раніше це питання обговорювалося під час останнього візиту міністра закордонних справ Франції. Засідання комісії і бізнес-форум повинні відбутися в Києві в першому півріччі цього року.

Варто уточнити, що попередній форум відбувся в 2016 році під час візиту до Франції прем'єр-міністра Гройсмана і викликав великий інтерес з боку французьких компаній.

Головне, що є принципова згода обох сторін. Зараз відповідальні відомства (з нашої сторони, насамперед мінекономрозвитку, - ред.) узгоджують дату і модальності проведення засідання.

Також, посол повідомив, про великий потенціал українсько-французького співробітництва.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, президент України Петро Порошенко зустрівся з міністром у справах Європи та закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дрианом. Порошенко подякував міністру за підтримку Францією територіальної цілісності і суверенітету України, а також чітку позицію щодо невизнання виборів президента Росії на території Криму.