ua en ru

Україна й Естонія планують спільні військові навчання в 2017

Україна й Естонія планують спільні військові навчання в 2017 Фото: Степан Полторак і Ханнес Хансо на зустрічі в Києві

Естонська сторона продовжить надсилати інструкторів, які навчатимуть українських військових

Україна й Естонія розглядають можливість проведення спільних військових навчань у 2017 році. Про це йшлося під час зустрічі міністрів оборони України й Естонії Степана Полторака і Ханнеса Хансо в Києві 24 серпня, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Генерал армії України Степан Полторак наголосив на важливості розвитку і продовження співпраці між оборонними відомствами обох країн. Зокрема обговорювалися питання щодо проведення у наступному році спільних навчань за участю військовослужбовців ЗС України та Естонії", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що Хансо у рамках візиту відвідав одну з військових частин ЗСУ, де естонські інструктори проводять навчання українських військовослужбовців та висловив задоволення від побаченого.


"Між нами вибудувались довіра та братерські відносини. Це довгостроковий проект у плані обміну досвідом. Ми багато також навчаємось і у вас. У перспективі розглядаємо, що в подальшому проводитимемо навчання українських офіцерів та візьмемо участь у спільних міжнародних навчаннях", - наголосив глава Міноборони Естонії.

Повідомляється, що під час зустрічі сторони також обговорили напрями подальшої співпраці, зокрема надання допомоги з інструкторами, які навчатимуть українських військових, участь військовослужбовців ЗСУ в міжнародних спільних навчаннях із органами військового управління, а також проведення лікування поранених в АТО військовослужбовців у кращих клініках Естонії.

Нагадаємо, раніше секретар Ради нацбезпеки й оборони Олександр Турчинов заявляв, що Росія найближчим часом проведе масштабні військові навчання біля кордонів України.