ua en ru

Україна, ЄС і РФ 11 липня обговорять наслідки УА України з ЄС на рівні міністрів

Україна, Євросоюз і Росія 11 липня обговорять наслідки угоди про асоціацію України з ЄС на рівні міністрів.

Україна, Євросоюз і Росія 11 липня обговорять наслідки угоди про асоціацію України з ЄС на рівні міністрів. Про це заявив Президент України Петро Порошенко сьогодні на прес-конференції в Брюсселі (Бельгія).

"Хочу вам повідомити, що досягнута домовленість про проведення 3-4 липня консультацій у форматі Україна-ЄС-Росія на експертному рівні і досягнуті домовленості 11 липня про проведення консультацій у такому ж тристоронньому форматі на рівні міністрів", - заявив Порошенко.

За його словами, ці переговори не будуть стосуватися тексту угоди про асоціацію, а стосуватимуться тимчасових ряду пунктів, які передбачені в поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС і тим чи іншим чином можуть вплинути на торговельні відносини України і РФ.

"І я переконаний, що зараз цей компроміс буде знайдений. Ми очікуємо ефективних консультацій. Ми готові переконливо довести, що всі - і Україна, і ЄС, і Росія зацікавлені в цій угоді. І що ніяких загроз ця угода не несе ні для однієї з країн", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, 27 червня Україна підписала економічну частину угоди про асоціацію з ЄС. Влада Росії неодноразово заявляли, що в разі такої угоди будуть приймати економічні заходи щодо України, в першу чергу в частині митних зборів.