ua en ru

Україна вже експортувала 6 млн тонн зерна

Україна вже експортувала 6 млн тонн зерна Ілюстративне фото (cfts.org.ua)

З початку липня Україна експортувала 3,2 млн тонн пшениці

Україна з початку поточного маркетингового року, який розпочався з 1 липня 2018 року, експортувала 6 млн тонн зернових культур. Про це йдеться у повідомленні Держпродспоживслужби.

Вказано, що серед цих 6 млн тонн зернових 3,2 млн тонн пшениці (у тому числі продовольчої - 1,9 млн тонн, фуражної - понад 1,3 млн тонн), ячменю - майже 1,4 млн тонн, кукурудзи - 1,2 млн тонн.

Зокрема, такі дані наводить Департамент фітосанітарної безпеки, контролю у сфері насінництва та розсадництва Держпродспоживслужби.

Також вказано, що за аналогічний період минулого маркетингового року було експортовано 6,6 млн тонн зернових, зокрема, 3,5 млн тонн пшениці (у тому числі продовольчої - 1,7 млн тонн та фуражної пшениці понад 1,8 млн тонн), ячменю - майже 1,8 млн тонн, кукурудзи - 1 млн тонн).

Крім того, у рамках поточного маркетингового року було експортовано 1,08 млн тонн олійних культур, у тому числі: ріпаку - 1,03 млн тонн, сої - 0,05 млн тонн. Станом на аналогічну дату минулого року експорт олійних становив майже 0,8 млн тонн (у тому числі ріпаку - 0,7 млн тонн, сої - майже 1 млн тонн).

Нагадаємо, на початку серпня РБК-Україна повідомляло, що наша держава з початку поточного маркетингового року експортувала 3,4 млн тонн зернових культур.

Саудівська Аравія планує заморозити відносини з Канадою у сфері торгівлі через конфлікт, що може надати Україні можливість відновити експорт пшениці вже в цьому сезоні.