ua en ru

Україна повинна постійно боротися за залучення інвестицій в свою економіку, - Фірташ

Україна повинна постійно боротися за залучення інвестицій в свою економіку. Таку думку в ході Міжнародної інвестиційної конференції "Investconference in Kyiv 2011" висловив голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ.

За його словами, у світі налічується більше 200 країн, і всі вони конкурують за обмежені інвестиційні ресурси. "Та країна, яка зможе залучити інвесторів, буде найбільш успішною. Тому що інвестиції - це запорука зростання економіки. І сучасний інвестор вкладе гроші, створить робочі місця, платитиме податки в тій країні, яка запропонує йому кращі умови", - сказав він.

За словами Фірташа, Україна має гарні можливості для припливу інвестицій. "Для інвесторів вирішальними факторами при виборі країни є великий внутрішній ринок, доступ до зовнішніх ринків, наявність кваліфікованих кадрів і економічна стабільність. Всіма цими факторами України володіє. Тому завдання України - створити умови для того, щоб ці переваги Україна були реалізовані повною мірою", - зазначив Дмитро Фірташ.