ua en ru

Україна побудує авіаційний завод в Саудівській Аравії

Україна побудує авіаційний завод в Саудівській Аравії Фото: держпідприємство "Антонов"

Перший літак Ан-132 повинен бути побудований за півтора року

У ході авіасалону "Ле Бурже - 2015" Державне підприємство (ДП) "АНТОНОВ" підписало угоду про участь у проектуванні і будівництві авіаційного заводу в Саудівській Аравії. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Завод буде оснащений сучасним обладнанням, що дозволяє втілити новітні авіаційні технології. Першим літаком, будівництво якого планується освоїти на новому авіаційному комплексі, стане легкий транспортний літак Ан-132.

"Ця угода є п'ятисторонньому. Партнерами за програмою є: "Taqnia"(Королівство Саудівська Аравія), УкрНДІ АТ, "Алтіс Холдинг" (Україна) і "Broetje-Automation" (Німеччина)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив доктор Khaled A.Alhussan, директор "Space and Aeronautics Research Institute", "KACST", згідно з існуючими планами літак-демонстратор Ан-132 повинен бути побудований за півтора року.

Нагадаємо, Державне підприємство "Антонов" представило новинки на авіакосмічному салоні "Ле Бурже - 2015" у Франції, однією з головних новинок став літак Ан-178.

Раніше, в березні 2015 Україна та ОАЕ підписали угоду про співпрацю у сфері авіабудування. Ан-132 замінить літаки Ан-26 і Ан-32. На його базі передбачається створення медичного та пожежного літаків.