ua en ru

Україна буде виконувати газові угоди з Росією поки не домовитися про їх перегляд, - М.Азаров

Україна буде виконувати газові угоди з Росією поки не домовиться про їх перегляд. Про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров у ході семінару з регіональними ЗМІ, передає кореспондент РБК-Україна

"Коли ми зустрічаємося з російськими керівниками, говоримо: формула - несправедлива, формула не ринкова, чому за цією формулою ціна на газ для України дорожче, ніж ціна на газ, який ви продаєте в Німеччину або в Польщу, навіть з урахуванням Харківського угоди?", - сказав М.Азаров.
Він зазначив, що підписаний договір Україна може скасувати тільки в разі згоди з російської сторони.
"Виникає питання: в принципі можемо ми його розірвати? Можемо, звичайно, як і будь-яку угоду міжнародну", - сказав прем'єр-міністр.
М.Азаров нагадав про ситуацію, коли колишній уряд намагався розірвати договір і в підсумку "заморозив" всю Європу і Україна. "Ми будемо її (угоду) виконувати до тих пір, поки не домовимося з Росією про перегляд цього кабального для України договору... угоди, яка сформувала негативні тенденції, в тому числі, і в розвитку нашої української економіки", - зазначив М.Азаров.
Нагадаємо, М.Азаров 19 квітня провів переговори з віце-прем'єром Росії Ігорем Сєчіним про перегляд ціни на газ для України. Раніше М.Азаров висловив переконання, що справедлива ціна на російський газ для України складає близько 200 дол. за тисячу кубометрів.