ua en ru

Україна імпортуватиме вугілля з США, - Порошенко

Україна імпортуватиме вугілля з США, - Порошенко Фото: Петро Порошенко розповів про вугілля з США

Україна також збільшить частку американських постачальників ядерного палива до 55%

Україна імпортуватиме щонайменше два мільйони тон вугілля зі Сполучених Штатів Америки. Про це сьогодні в інтерв'ю українським телеканалам заявив президент Петро Порошенко.

"Для забезпечення прозорості енергетичного ринку ми домовилися про те, що отримуватимемо американське вугілля з Пенсильванії за конкурентними цінами. У нас буде повне сприяння і Міністерства торгівлі, і Міністерства енергетики, нової Адміністрації і Конгресу, ми будемо мати гарантоване постачання на рівні мінімум двох мільйонів тон вугілля", - заявив Порошенко.

За його словами, також Україна збільшить частку американських постачальників ядерного палива до 55%.

"Енергетична безпека важлива і в ядерній енергетиці. І ми значно збільшуємо долю американських постачальників ядерного палива Westinghouse", - зазначив голова держави.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що жодна енергокомпанія України не закуповує вугілля в Росії. Він також наголосив, що Кабінет міністрів України вживає всіх необхідних заходів задля диверсифікації поставок вугілля, особливо антрацитової групи, та заміщення вугілля на інше паливо, яке є у розпорядженні.