ua en ru

Україна буде поставляти в Єгипет трамваї

Україна буде поставляти в Єгипет трамваї Ілюстративне фото (facebook.com/CFTSua)

Перші українські трамваї поставлять в Єгипет влітку

Компанія "Татра-Юг" має намір відправити першу партію трамваїв в Олександрію єгипетську на початку червня 2018 року. Про це розповів директор компанії Анатолій Кердивара, передає ЦТС.

За його словами, "Татра-Південь" приступила до виконання замовлення не так давно, оскільки замовник з Єгипту лише нещодавно вніс передоплату.

"Перша поставка трамваїв в Єгипет планується на початку червня. В цілому, замовлення ми повинні виконати до кінця 2019 року", - уточнив Кердивара.

Раніше, ще на початку 2017 року "Татра-Південь" виграла тендер на постачання в Єгипет 15 зчленованих трамваїв, випередивши консорціум Stadler і "Белкоммунмаш", а також китайську корпорацію CRRC.

Високопольні двосекційні трамваї будуть мати довжину 22 метри. "Це спочатку була вимога замовника. За їх словами, це обумовлено кліматичними умовами в Олександрії і технічними параметрами трамвайної системи", - прокоментували в "Татра-Південь".

Трамвайна система Олександрії є найстарішою в Африці і однією з найстаріших у світі.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів повідомив, що Україна готова взятися за декілька проектів в Єгипті вартістю майже 200 млн і 80 млн доларів.