ua en ru

Україна перейматиме досвід Німеччини у місцевому самоврядуванні, - Гройсман

Україна перейматиме досвід Німеччини у місцевому самоврядуванні, - Гройсман Фото: зустріч Володимира Гройсмана з мером Берліну Міхаелем Мюллером (kmu.gov.ua)

Прем’єр-міністр України провів зустріч з бургомістром Берліну

Уряд України вважає корисним і важливим досвід Федеративної Республіки Німеччини в сфері розвитку місцевого самоврядування і готовий сприяти посиленню співпраці між муніципалітетами обох країн. Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі із бургомістром Берліну Міхаелем Мюллером, передає прес-служба Кабміну.

"Поглиблення співпраці на рівні міст, муніципалітетів має надзвичайно важливе значення для України. Ми зараз проходимо серйозний процес становлення місцевого самоврядування, і кооперація на рівні регіонів принесе нові можливості. Ми як уряд завжди будемо сприяти такій співпраці", - наголосив Гройсман.

Прем’єр привітав підписання спільної заяви про партнерство між столицями України та Німеччини і згадав свою недавню зустріч з прем’єр-міністром Баварії Горстом Зеєгофером.

"Розвиток такої співпраці має дуже важливе значення. Ми можемо дуже багато зробити на державному рівні, але коли рівень муніципалітетів починає взаємодіяти, коли є багато напрямків взаємодії, буде багато успіхів, зокрема в економіці", - підкреслив він.

Гройсман також подякував Німеччині та особисто федеральному канцлеру ФРН Ангелі Меркель "за лідерську позицію" щодо України та постійне сприяння розвитку бізнесу.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України не буде скасовувати норму перерозподілу частини рентних платежів на користь бюджетів регіонів, де добуваються корисні копалини.