ua en ru

Україна та Австрія будуть співпрацювати в галузі освіти, науки і культури

Україна та Австрія будуть співпрацювати в галузі освіти, науки і культури Фото: Петро Порошенко і Ван дер Беллен (prezident. gov.ua)

Відповідну угоду підписали глави двох країн

Президент України Петро Порошенко і президент Австрії Александер Ван дер Беллен підписали угоду про співпрацю між країнами в галузі освіти, науки і культури. Про це повідомляє прес-служба глави української держави.

Міжурядова угода є рамковою і визначає узгоджені сторонами напрямки та форми співпраці в сферах освіти, науки і культури. Зокрема, йдеться про співпрацю у сферах викладання і досліджень між вищими навчальними закладами та іншими науковими установами, обміни студентами і викладачами.

Також країни будуть надавати підтримку один одному в частині організації культурних заходів: гастролей, виставок, концертів, фестивалів, театральних вистав та інших мистецьких акцій. Заохочувати контакти між музейними установами та бібліотеками.

Для реалізації положень документа передбачено створення змішаної комісії, до складу якої увійдуть представники відповідних відомств обох сторін. Засідання зазначеної комісії повинні проводитися, як правило, раз на 4 роки. У рамках засідань члени комісії будуть оцінювати стан реалізації домовленостей і конкретних проектів, підготовку пропозицій щодо подальшої співпраці, включаючи організаційні та фінансові питання.

Крім цього, угода містить положення про підтримку діяльності майбутнього Українського інституту в Австрії.

Угода набирає чинності після завершення сторонами внутрішньодержавних процедур ратифікації Верховною Радою України і схвалення Національною радою Австрії.

Нагадаємо, вчора, 13 березня, в Україну з триденним офіційним візитом прибув президент Австрії Ван дер Беллен. У складі делегації - федеральний міністр закордонних справ Карін Кнайсль, інші представники уряду.