ua en ru

Україна цьогоріч візьме участь у Генасамблеїї ООН, - посол

Україна цьогоріч візьме участь у Генасамблеїї ООН, - посол Фото: Валерій Чалий (president.gov.ua)

За словами Чалого, в ході Генасамблеї може відбутися ряд двосторонніх зустрічей

Україна у 2018 році планує брати участь у засіданнях Генеральної асамблеї ООН. Про це повідомив надзвичайний та повноважний посол України в США Валерій Чалий, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, дійсно, плани про участь цього року в Генасамблеї ООН є.

"Зокрема, про участь президента. Сподіваюсь, що в цьому році ми матимемо цей візит. Всі заходи, що там відбуваються - дуже важливі. Які компоненти ми там зараз бачимо: це і виступ президента, і двосторонні зустрічі", - сказав він.

За його словами, в ході Генасамблеї може відбутися і ряд двосторонніх зустрічей.

"Є ще й великий пласт роботи по двосторонніх заходах. Є плани про зустрічі з інвесторами бізнесу. До речі, станом на сьогодні, ми маємо збільшення товарообігу в 1,6 разів. Наш експорт в США також цього року збільшився", - додав він.

Зазначимо, зараз в Україні триває Спеціальна XIII нарада керівників закордонних дипломатичних представництв України. Як повідомлялося, нарада триватиме до 28 серпня. Сьогодні українські посли відвідують лінію дотику на Донбасі.

Нагадаємо, у червні 2018 року Україну обрали членом Економічної і Соціальної Ради ООН (ЕКОСОР) на період 2019-2021 років.

В Генеральній асамблеї ООН за членство України проголосувало 176 країн.

ЕКОСОР є одним із шести головних органів ООН, що відповідають за координацію діяльності ООН та її спецустанов у соціальній та економічній сферах. В ЕКОСОР входять 54 країни-учасники ООН.