ua en ru

Україна - Молдова: стенограма онлайн-трансляції товариського матчу

Збірна України у Києві обіграла команду Молдови. Єдиний гол забив Роман Безус.

Збірна України у Києві обіграла команду Молдови. Єдиний гол забив Роман Безус.

3 вересня, 20:00
Київ, "Олімпійський"
Україна - Молдова, 1:0
Гол:
Безус, 63
Україна: П'ятов, Шевчук, Кучер, Ракицький, Федецький, Гусєв, Тимощук, Степаненко, Едмар, Зозуля, Ярмоленко
Молдова: Чебану, Армаш, Головатенко, Посмак, Раку, Єпуряну, Ионице, Антонюк, Дедов, Георгієв, Сидоренко

Фінальний свисток. Всіх з перемогою!

Україна - Молдова: стенограма онлайн-трансляції товариського матчу90 хв. Морозюк сфолив на Армаше.

86 хв. Зменшили темп команди. Українці не дуже хочуть витрачати сили на атаку, а молдавани - не особливо можуть.

Україна - Молдова: стенограма онлайн-трансляції товариського матчу82 хв. Дивно. Воротаря змінює тренер молдаван. Замість Чебану з'явився Намашко.

Україна - Молдова: стенограма онлайн-трансляції товариського матчу79 хв. Замість Дєдова на полі з'явився Алексєєв.

Україна - Молдова: стенограма онлайн-трансляції товариського матчу75 хв. Замість Гусєва виходить Морозюк.

74 хв. Федецький дуже гарно накрутив на своєму фланзі захисника, після чого сильно пробив в ближній кут, але воротар встиг зреагувати.

69 хв. Макаренко і Степаненко обігралися і гравець Динамо вивалився на ворота Чебану - удар з гострого кута прийшов прямо в голкіпера.

Україна - Молдова: стенограма онлайн-трансляції товариського матчу66 хв. Чеботару вийшов замість Георгієва.

Україна - Молдова: стенограма онлайн-трансляції товариського матчу65 хв. Ракицький грубо підкотився під Сидоренко.

Україна - Молдова: стенограма онлайн-трансляції товариського матчу65 хв. Гладкий виходить замість Зозулі.

Україна - Молдова: стенограма онлайн-трансляції товариського матчу63 хв. Ну нарешті! Громов пройшов по штрафній суперника і віддав м'яч трохи назад в район 11-метрової точки, звідки Безус сильним ударом увігнав м'яч у ворота!

60 хв. Продовжують шукати лазівки в штрафну суперника наші збірники. Але поки що все це виходить не на дуже високому рівні.

54 хв. Ось це так! Ракицький відмінно пробив зі штрафного, але влучив м'ячем у штангу. Повинен був добивати м'яч у порожні ворота Громов, але він просто не влучив по м'ячу.

50 хв. Знову забрали м'яч наші. Але суперник дуже щільно обороняється, не даючи спокійно плести атаки поруч зі своєї штрафної.

Україна - Молдова: стенограма онлайн-трансляції товариського матчу46 хв. Заміни: Безус, Макаренко і Громов поміняли Едмара, Шевчука і Ярмоленко.

Дивимося другий тайм

Свисток на перерву

44 хв. Ах... Федецький прострілив справа, але Гусєв зовсім трохи не встиг до м'яча.

40 хв. Трохи вдалося молдаванам відсунути гру від своїх воріт. Явно втомилася українська збірна весь час атакувати.

35 хв. Перший раз Молдова нормально дійшла до наших воріт. Дедов подав з лівого флангу, м'яч на лінії штрафного отримав Ионице, прибрав суперника і пробив повз воріт.

33 хв. Повністю контроль над грою в українців. Але граючи повним складом в захисті, молдавани вміло обороняються.

Україна - Молдова: стенограма онлайн-трансляції товариського матчу27 хв. Тимощук отримав травму. Замість нього далі виходить вперше в кар'єрі Ковальчук.

24 хв. Не вистачає збірній України креативу в атаці. Контроль м'яча є. Рух на полі є. А ось останнього пасу або несподіваного удару немає.

18 хв. Гусєв зачепив ніс Раку і в того пішла кров. А в плані футболу, на полі нічого особливого не відбувається.

13 хв. Молодці українці. Просто не дають м'яч супернику. Взагалі.

11 хв. Ух ти! Гусєв зважився зміститися з лівого флангу в штрафну, походу пройшовши трьох захисників, але його пас на Ярмоленка був заблокований голкіпером.

7 хв. Більше м'яч тримається у нашої команди. Поки обороти атак трохи меньші, але як тільки з'являється можливість, українці викидаються в флангові атаки.

2 хв. Ну як Едмар не забиває?! Тимощук закинув м'яч на лівий фланг, звідки пішов пас низом на лінію штрафної, де його підхопив Едмар, наблизився до воріт і пробив у голкіпера!

Стартовий свисток. Поїхали!

Добрий вечір, друзі. РБК-Україна починає онлайн-трансляцію матчу Україна - Молдова.

Для збірної України матч з Молдовою буде першим у футбольному сезону 2014/2015. І що більш важливо, цей спаринг стане контрольною перевіркою стану команди перед стартом відбору на Євро-2016. Вже 8 вересня українській команді належить зіграти проти збірної Словаччини.

Спочатку, команда Фоменко повинна була зіграти проти збірної Парагваю. Але південноамериканці відмовилися в останній момент їхати в Україну через ситуацію в країні. І футбольному керівництву України довелося в терміновому порядку шукати заміну супернику.

Зі збірною Молдови Україна грала чотири рази. Двічі наша команда перемагала і двічі грала внічию. Останній матч між українцями і молдаванами відбувся в березні 2013 року. Тоді наша команда здобула перемогу 2:1, що стало її черговим кроком на зустріч плей-офф Чемпіонату світу, де Україна програла Франції.

На поєдинки проти Молдови і Словаччини головний тренер збірної України Михайло Фоменко викликав 28 гравців:

Воротарі: Андрій П'ятов (Шахтар), Денис Бойко (Дніпро), Дмитро Безотосний (Чорноморець)
Захисники: В'ячеслав Шевчук, Олександр Кучер, Ярослав Ракицький, Іван Ордець (усі - Шахтар), Євген Хачеріді, Євген Макаренко (обидва - Динамо), Артем Федецький (Дніпро)
Півзахисники: Олег Гусєв, Андрій Ярмоленко, Денис Гармаш, Роман Безус (всі - Динамо), Руслан Ротань, Євген Шахов (обидва - Дніпро), Микола Морозюк (Металург Донецьк), Тарас Степаненко (Шахтар), Едмар Галовский, Павло Ребенок (обидва - Металіст), Дмитро Хомченовський (Зоря), Кирило Ковальчук (Чорноморець), Артем Громов (Ворскла), Анатолій Тимощук (Зеніт, Росія)
Нападники: Роман Зозуля (Дніпро), Олександр Гладкий (Шахтар), Володимир Гоменюк (Металіст), Пилип Будківський (Зоря)

Вже сміливо можна говорити, що Руслан Ротань, Євген Хачеріді і Володимир Гоменюк не зможуть зіграти через травми. Натомість, можуть спробувати свої сили вперше на рівні національної команди відразу п'ятеро новачків: Євген Шахов, Павло Ребенок, Артем Громов, Кирило Ковальчук і Філіп Будковський.