ua en ru

"Украерорух" підвищує рівень безпеки польотів над Чорним морем

"Украерорух" підвищує рівень безпеки польотів над Чорним морем Фото: директор "Украероруху" Дмитро Бабейчук

Україна отримуватиме інформацію від безпосередньо моноімпульсного радіолокатора, який встановлений в м. Констанца (Румунія)

Обмін радіолокаційною інформацією із провайдером аеронавігаційних послуг Румунії ROMATSA підвищить якість обслуговування і безпеку повітряного руху в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем, за яке відповідає Україна на підставі діючих регіональних аеронавігаційних угод та рішення Ради ICAO. Про це заявив директор "Украероруху" Дмитро Бабейчук, повідомили у прес-службі держпідприємства обслуговування повітряного руху України.

Відповідно до угоди про обмін радіолокаційної інформацією між національними провайдерами аеронавігаційних послуг України та Румунії, "Украерорух" буде отримувати інформацію від безпосередньо моноімпульсного радіолокатора, який встановлений в м. Констанца (Румунія).

Таким чином, як зазначили в "Украерорусі", буде забезпечено взаємне перекриття частини території наших країн, що, своєю чергрю, дозволить підвищити рівень безпеки в рамках секторів, управління повітряним рухом у яких здійснюють авіадиспетчери Одеського районного диспетчерського центру. "Фактично, підписання цієї угоди є свідченням підтримки та довіри до "Украероруху" з боку національного провайдера Румунії, а таким чином і Євросоюзу", - йдеться в повідомленні.

"Протягом багатьох років "Украерорух" працює у відповідності зі стандартами і регламентами Євроконтролю. Поглиблення співпраці між провайдерами шляхом обміну радіолокаційною інформацією дозволяє нам ще раз підтвердити здатність підприємства забезпечувати обслуговування повітряного руху у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем, за яке відповідає Україна", - наголосив Бабейчук.

Нагадаємо, в березні "Украерорух" увійшов до міжнародного консорціуму з аероновігаціі.