ua en ru

"Украерорух" за I півріччя забезпечив більше 107 тис. польотів

"Украерорух" за I півріччя забезпечив більше 107 тис. польотів Фото: Украерорух

Порівняно з І кварталом, кількість польотів збільшилася майже на 50%

Державне підприємство обслуговування повітряного руху України ("Украерорух") за шість місяців 2015 року забезпечило аеронавігаційним обслуговуванням 107 тис. 171 політ, виконаний у повітряному просторі України, серед яких частка українських авіакомпаній становить 29,5%, повідомили у прес-службі "Украероруху".

Лідером серед авіакомпаній став український перевізник "Міжнародні авіалінії України", що здійснив більше 18 тис. польотів. Друге місце посіла авіакомпанія Turkish Airlines, яка виконала більше 10 тис. рейсів і посіла перше місце серед іноземних авіакомпаній. Третє місце - у білоруського авіаперевізника Belavia Airlines, який здійснив більше 4 тис. рейсів.

У структурі польотів майже половину - 48,6% - складають транзитні польоти, 42,2% - польоти з вильотом/посадкою в Україні і тільки 9,2% - внутрішні польоти. В цілому, порівняно з першим кварталом, кількість польотів у другому кварталі поточного року збільшилася на 49,7%.

Пожвавлення інтенсивності повітряного руху над територією України в "Украерорусі" пов'язали з роботою з відновлення довіри до України, яка проводиться як з авіакомпаніями, так і на рівні таких міжнародних організацій, як ICAO, Євроконтроль, IATA і EASA.

"Динаміка кількості рейсів у першому півріччі 2015 р. перевищила наші очікування і прогноз Євроконтролю. Крім того, ми разом з міжнародними організаціями завершуємо роботу над нашим safety case, реалізація якого дозволить збільшити транзит іноземних авіакомпаній", - зазначив директор "Украероруху" Дмитро Бабейчук.

Нагадаємо, на початку липня план фінансової стабілізації "Украероруху" було спрямовано до Кабміну на розгляд.