ua en ru

Указом Президента України утворено та реорганізовано 17 державних служб України

Указом Президента України № 1085/2010 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади" постановлено утворити та реорганізувати такі державні служби.

1. Державну архівну службу України, реорганізувавши Державний комітет архівів України, а також поклавши на цю службу функції з реалізації державної політики у сфері створення та забезпечення функціонування системи страхового фонду документації.

2. Державну ветеринарну та фітосанітарну службу України, реорганізувавши Державний комітет ветеринарної медицини України, а також поклавши на цю службу функції з реалізації державної політики у сфері охорони прав на сорти рослин.

3. Державну виконавчу службу України, поклавши на цю службу функції з реалізації державної політики у сфері організації виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб) відповідно до законів.

4. Державну казначейську службу України, поклавши на цю службу функції у сфері казначейського обслуговування державного бюджету.

5. Державну міграційну службу України, поклавши на цю службу функції з реалізації державної політики з питань громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб, а також у справах міграції в межах, визначених законодавством про біженців.

6. Державну пенітенціарну службу України, реорганізувавши Державний департамент України з питань виконання покарань.

7. Державну податкову службу України, реорганізувавши Державну податкову адміністрацію України.

8. Державну пробірну службу України, поклавши на цю службу функції з реалізації державної політики у сфері державного пробірного контролю.

9. Державну реєстраційну службу України, поклавши на цю службу функції з реалізації державної політики у сфері реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, у сфері реєстрації релігійних організацій, а також функції міністерства юстиції України з реалізації державної політики у сфері реєстрації.

10. Державну санітарно-епідеміологічну службу України, поклавши на цю службу функції з реалізації державної політики у сфері забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення.

11. Державну службу з питань інвалідів та ветеранів України, реорганізувавши Державний комітет України у справах ветеранів, а також поклавши на цю службу функцію з реалізації державної політики у сфері соціального захисту інвалідів.

12. Державну службу статистики України, реорганізувавши Державний комітет статистики України.

13. Державну службу технічного регулювання України, реорганізувавши Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики.

14. Державну службу України з лікарських препаратів і контролю за наркотиками, реорганізувавши Державну інспекцію з контролю якості лікарських засобів Міністерства охорони здоров'я України та Державний комітет України з питань контролю за наркотиками.

15. Державну службу України з питань захисту персональних даних.

16. Державну службу України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та іншим соціально небезпечним захворюванням.

17. Державну службу фінансового моніторингу України, реорганізувавши Державний комітет фінансового моніторингу України.

Указ схвалено з метою оптимізації системи центральних органів виконавчої влади, усунення дублювання їхніх повноважень, забезпечення скорочення чисельності управлінського апарату та витрат на його утримання, підвищення ефективності державного управління та відповідно до пункту 15 частини першої статті 106 Конституції.