ua en ru

Указ Президента щодо НСК "Олімпійський" розроблено з метою ефективного управління будівлею на вул. Еспланадна, 42, - Сафіуллін

Указ Президента України №1080 "Питання спортивного комплексу "Олімпійський" розроблений за ініціативою Державної служби молоді та спорту та за підтримки Кабінету міністрів України з метою отримати можливість ефективного управління спорудою по вул. Еспланадна, 42, в якій розташовуються працівники центрального апарату Держслужби, головні тренери та тренери збірних команд з різних видів спорту, Національний олімпійський комітет, Національний комітет спорту інвалідів України, різні допоміжні служби тощо. На цьому наголосив голова Державної служби молоді та спорту Равіль Сафіуллін на сьогоднішньому брифінгу, повідомляє прес-служба Державної служби молоді та спорту.
"Зараз, спираючись на указ Президента, ми готуємо наказ про передачу 9-ти поверхової будівлі до сфери управління Держмолодьспорту. Таким чином, у цієї будівлі буде ефективний управляючий. Саме з цією метою й були внесені зміни до указу від 1996 року", - пояснив Равіль Сафіуллін.
Він додав, що 21 квітня 2010 року, розпорядженням КМУ від №956-р тодішнє Міністерство у справах сім'ї, молоді та спорту передало цілісний майновий комплекс ДП НСК "Олімпійський", куди входить і названа споруда, до сфери управління Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні Євро-2012. "Тоді це було зроблено для спрощення механізму управління і фінансування будівництва НСК. Сьогодні необхідно усунути незручності в управлінні спорудою по вул. Еспланадна, 42. Тому необхідно було вирішити питання передачі будівлі з балансу Нацагентства на баланс Держмолодьспорту", - пояснив голова Держслужби.