ua en ru

Указ про стабілізацію ситуації на Донбасі дискримінує жителів даного регіону, - Медведчук

Положення указу "Про невідкладні заходи щодо стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій і Луганській областях" є дискримінаційними по відношенню до жителів Донбасу, що знаходяться в зоні проведення АТО. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

Політик впевнений, що вступ в силу цього указу може спровокувати процеси, які тільки посилять розкол і протистояння на сході України. "На жаль, замість того щоб шукати компромісні рішення і шляхи мирного врегулювання збройного протистояння, центральна влада спалює за собою мости, роблячи жителів Донбасу людьми другого сорту, ізгоями у своїй країні", - зазначив він.

За словами Медведчука, "стабілізація" від РНБО полягає в "припиненні на окремих територіях в районі проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях діяльності державних підприємств, установ і організацій". Крім того, НБУ у місячний строк зобов'язаний вжити заходів щодо припинення обслуговування банками рахунків суб'єктів господарювання та населення.

Також політик зазначає, що можливе скасування закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" поставить під загрозу хитке перемир'я на Донбасі.