ua en ru

Загроза вторгнення Росії. У теробороні Києва розповіли, чи зросла кількість добровольців

Загроза вторгнення Росії. У теробороні Києва розповіли, чи зросла кількість добровольців Фото: українські військові (president gov ua)
Автор: Олег Черныш

На тлі інформації про можливе вторгнення Росії до України зросла кількість добровольців у територіальній обороні Києва. Черговий сплеск бажаючих потрапити в "партизанські загони" очікується з 1 січня.

Як розповів командира взводу 130-го батальйону терроборони Києва Денис Семирог-Орлик, інформація про вторгнення Росії допомагає йому в наборі новобранців у свій батальйон.

"Завжди, коли йде нагнітання в ЗМІ і зростає інформація про зовнішню загрозу, одночасно збільшується потік звернень від бажаючих потрапити до нас (до тероборони, - ред.). Я веду FB-сторінку тербата, тільки за сьогодні було 25 звернень і три рази розмовляв з добровольцями по телефону. Як тільки щось починається, так народ відразу згадує, що Батьківщину треба захищати", - зазначив боєць.

За його словами, в його батальйоні вже 125 резервістів, які підписали контракт зі Збройними силами України. А з 1 січня, коли закон про національний спротив набуде чинності, він прогнозує новий сплеск охочих записатися в "партизанську армію".

Зазначимо, на даний момент в Україні створено 25 бригад територіальної оборони в кожному обласному центрі, до середини наступного року їх необхідно буде переформатувати і доукомплектувати. Планується, що всього в територіальній обороні будуть близько 80 тисяч "резервних" бійців плюс ще 10 тисяч офіцерів-контрактників.