ua en ru

Викрадення літака в Сіетлі: поліція виключила версію теракту

Викрадення літака в Сіетлі: поліція виключила версію теракту Фото: викрадений літак перед катастрофою (twitter.com/drewmikkelsenk5)

Поліція не бачить ознак підготовки теракту при викраденні літака в Сіетлі

Американська поліція виключає версію теракту в інциденті з викраденням з аеропорту Сіетла і подальшим падінням літака Bombardier Q400. Про це повідомляє NBC з посиланням на шерифа округу Пірс.

На думку поліції, співробітник міжнародного аеропорту Сіетл-Такома, який викрав літак, не планував використовувати його для здійснення теракту. Також у поліції зазначили, що викрадач діяв самостійно.

"Більшість терористів не літають над водою колами. Тому немає жодних ознак того, що це був терористичний акт", - сказав шериф.

Крім того, в поліції охарактеризували 29-річного викрадача як такого, що мав суїцидальні нахили. Відзначимо, в соціальних мережах з'явилося відео, на якому ймовірно викрадений в Сіетлі літак переслідує винищувач.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в аеропорту Сіетла співробітник на літаку Q400 перевізника Horizon Air здійснив несанкціонований виліт без пасажирів на борту. Згодом літак зазнав катастрофи в затоці Пьюджет. На місце інциденту попрямували бригади Берегової охорони США, подробиці інциденту з'ясовуються.