ua en ru

Кримінальна справа по звинуваченню посадовців КМДА, які незаконно виділили земельні ділянки, передана до суду

Кримінальна справа по звинуваченню двох керівників та чотирьох спеціалістів Київської міської державної адміністрації (КМДА), які незаконно виділили земельні ділянки, передана до суду. Про це повідомляє прес-служба СБУ.
Згідно повідомленню, слідчий відділ Управління СБУ у м. Києві завершив досудове слідство у кримінальній справі за ознаками злочину, передбаченими ч.2 ст. 362, ч. 2 ст. 367, ч. 5 ст. 27 та ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.
Досудовим слідством у справі встановлено, що держслужбовці, перебуваючи у змові та порушуючи свої посадові інструкції, вчинили несанкціоновані зміни в автоматизованій системі "Звернення громадян". Чиновники реєстрували задніми числами заяви підставних осіб про виділення їм земельних ділянок для будівництва, експлуатації та обслуговування житлових і господарських будівель, а також вчинили пособництво у шахрайстві, внаслідок чого значну кількість земельних ділянок було незаконно обернуто на користь третіх осіб.
Вжитими під час розслідування заходами Управлінням СБ України у м. Києві попереджено завдання збитків територіальній громаді столиці на суму понад 15 млн грн.
Вказана кримінальна справа з обвинувальним висновком, який склав понад 500 аркушів, направлена слідчим відділом столичного Управління СБУ в прокуратуру м. Києва. Наразі справа передана до суду.