ua en ru

УФУ впроваджує систему розкриття інформації.

Президія "Української федерації убезпечення" (УФУ) схвалила Стратегію і Політику розкриття інформації страховиків-членів УФУ про фінансовий стан, фінансові результати та інші показники діяльності, шляхом їх публікації на офіційному веб-сайті УФС, повідомляє прес-служба федерації.
Згідно зі Стратегією, метою розкриття інформації є забезпечення прозорості діяльності членів УФУ, надання можливості оцінювати фінансовий стан страховика та ризики його діяльності, зокрема здатність страховика здійснювати страхові виплати, виконувати інші зобов'язання, забезпечувати дохід власникам.
Передбачається поступовий перехід від бухгалтерського обліку за національними стандартами до обліку за міжнародними стандартами і від форм регуляторної звітності Держфінпослуг і форм фінансової звітності за національними стандартами, до звітності, що відповідає вимогам Директив ЄС, зокрема, Solvency I і Solvency II.
Стратегія визначає сферу застосування, базові принципи, часовий горизонт, вимоги до моніторингу впровадження та періодичності перегляду, узгодженість з іншими стратегіями.
Стратегію планується впровадити до кінця 2016
Політика розкриття інформації членами УФС визначає зміст етапів реалізації, рівень розкриття інформації, індикатори досягнення цілей, визначених Стратегією, механізм комунікації учасників, перелік і характеристики процесів і процедур.
На першому етапі дирекція УФУ планує щоквартально розкривати в узагальненому вигляді інформацію про діяльність страховиків-членів УФУ у розрізі life і non-life, підготовленої відповідно до національних стандартів бухгалтерського обліку та вимогам Держфінпослуг до регуляторної звітності.