ua en ru

УЄФА не веде розслідування щодо "Манчестер Сіті"

УЄФА не веде розслідування щодо "Манчестер Сіті" Фото: "Манчестер Сіті" (twitter.com/ManCity)

Клуб підозрюють у порушенні правил фінансового фейр-плей

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) не проводить розслідування щодо англійського "Манчестер Сіті" через можливе порушення клубом правил фінансового фейр-плей (ФФП). Про це у Twitter повідомив журналіст BBC Sport Річард Конвей, посилаючись на прес-службу УЄФА.

"Щоло "Манчестер Сіті" не ведеться жодного розслідування, що стосується можливого порушення клубом фінансового фейр-плей. Всі повідомлення, в яких йдеться про таке розслідування, безпідставні", - заявили в прес-службі УЄФА.

У літнє трансферне вікно "городяни" витратили на трансфери більше 200 млн євро, а заробили від продажу гравців лише близько 100 млн євро. У 2014 році англійці вже були покарані УЄФА за порушення фінансового фейр-плей. Тоді клуб був оштрафований на 53,6 млн фунтів, які повинен був виплатити протягом трьох років.

Нагадаємо, раніше іспанська ліга настійно попросила УЄФА перевірити "Манчестер Сіті" і ПСЖ на дотримання правил фінансового фейр-плей.

При цьому слідча палата УЄФА з контролю за дотриманням правил ФФП почала офіційне розслідування відносно французького клубу "Парі Сен-Жермен". В ході розслідування особливу увагу приділять відповідності клубу вимогам беззбитковості, в світлі діяльності паризької команди в літнє трансферне вікно.